A ZARÁNDOK – Paulo Coelho legjobb története

Van még olyan, akinek Paulo Coelhot be kell mutatni? Úgy hisszük, nincs. A 72 éves brazil író a világ egyik legnépszerűbb szerzője. Műveit, az Alkímistát az Egy mágus naplóját vagy a Zahirt milliók forgatják világszerte Bibliaként. A rendkívül éleslátó, szellemes és bölcs szerző idézeteit naponta osztják meg a közösségi oldalon, rajongók tízezrei figyelik árgus szemekkel, mikor ad ki új művet a mester. Coelho témái örökzöldek: a spirituális szerző imádja a belső utazásokat, gyakran boncolgatja az emberi lelket, és azt mutatja meg, milyen út vezethet a boldogsághoz.

Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. „Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times)

Az Alkimista szerzőjét mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete volt. Az életének története pedig, izgalmasabb, érdekesebb és meglepőbb mint, amilyet az írói képzelet ki tud találni.

Paulo flörtölt a halállal, megszökött az őrület karmaiból, spirituális mélységekbe hatolt, hogy legyőzze a nehézségeket, szenvedett és mosolygott a szeretetért, Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, de soha nem adta fel a legnagyobb álmát, hogy író lehessen.

A ZARÁNDOK egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről.

A film története:

A ZARÁNDOK egy személyes, hiteles, és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével, számos embernek adott erőt és inspirációt.

A film keretét a fiatalkori jelenetek és egy jelenbéli esemény adja. A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”

A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rocksztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is. Majd ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be A zarándoklat című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve, Az alkimista, meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert, 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

A ZARÁNDOK – Paulo Coelho legjobb története

Színes, szinkronizált brazil, spanyol zenés, életrajzi dráma, 112 perc,

Nemzetközi cím: The Pilgrim – Paulo Coelho’s Best Story

Eredeti cím: Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho

Romániai forgalmazó: Taylor Projcts Film Distribution

Erdélyi bemutató dátuma: 2019. október 25.

korhatár: 15 éven aluliak számára nem ajánlott.

a film megkapta az ART besorolást.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=eYFmFlNthm8&t=5s

rendező: Daniel Augusto

forgatókönyvíró: Carolina Kotscho

operatőr: Jacob Solitrenick

vágó: Leticia Giffoni

zene: Pascal Gaigne

Producer: Iona de Macedo, Angélica Huete, Carolina Kotscho, Flávio R. Tambellini

Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega